Fin dag på fjellet

Folk i alle aldre fant veien til fjells lørdag 30.08 da Fitjar Idrettslag i samarbeid med Midtfjellet Vindkraft for første gang arrangerte motbakkeløpet «Først til mølla», «Møllesprinten» og turmarsj på en og samme dag.

Det meste gikk etter planen denne dagen hvor arrangørene også hadde været med seg. Dagen startet med turmarsj klokken 11.00 med start fra Fitjar Idrettspark. Målgang befant seg 4380 meter lenger borte i vindmølleparken ved mølle B12. Folk i alle aldre hadde møtt opp for å ta del i marsjen, hvor deltakerne gikk den samme løypen som deltakerne i «først til mølla» skulle springe noen timer senere. Samtidig ble det arrangert møllesprint i regi av orienteringsgruppen til Fitjar idrettslag. Orienteringsløpet fant sted i vindmølleparken hvor postene var gjemt mellom møller og bergknauser.

Innsatsen i alle løpene og turmarsjen var god og det var flere som utmerket seg med sterke idrettsprestasjoner. I turmarsjen kunne vi spore barn ned i treårsalderen som gikk hele veien opp på egne bein. Ved målgang ble de møtt av representanter fra Midtfjellet Vindkraft som belønnet de med medalje for vel gjennomført marsj.

I orienteringsløpet «Møllesprinten» var utøvere fra Fitjar Idrettslag sin egen orienteringsgruppe godt representert og Frode Kloster, Ellen Rolfsnes, Jakob Rolfsnes og Eline Fitjar Hjelle hadde alle seire i sine klasser.

I motbakkeløpet «Først til mølla» vant Torstein Tengsareid fra Egersund suverent best på tiden 19,26. Dette var en sterkere tid enn noen hadde sett for seg var mulig i forkant av løpet. Blant representantene fra Fitjar Idrettslag var det mange som utmerket seg med svært gode løp. På herresiden kom Bård Inge Bø i mål på femteplass, men som første Fitjarbu på herresiden. Solfrid Sandvik Bø kom i mål som første kvinnelige løper, og ble dermed også den beste lokale løperen på kvinnesiden. Ørjan Søreide Nordvang ble best i juniorklassen. Blant de yngre løperne var det også mange sterke prestasjoner. Dette lover godt for fremtiden til friidrettsgruppen til Fitjar Idrettslag.

Runar Thor Gudmundsson kunne by på nydelig operasang fra mølle B12 noe som kunne høres utover hele Fitjar. I tillegg er arrangøren svært glade for at Sukhwinder Koløen med Fitjar Shotokan Karateklubb kunne stille med en flott oppvisning til stor glede for de fremmøtte.

Arrangering av et slikt arrangement hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten god dugnadsinnsats. Samtlige grupper i Fitjar Idrettslag har vært representert ved gjennomføringen av arrangementet og flere hundre dugnadstimer ligger bak. Friidrett, orientering, badminton, håndball, turn og fotballgruppen har alle vært delaktig i forberedelsene og gjennomføringen. I tillegg vil Fitjar Idrettslag takke både politi og Fitjar brannvesen som sørget for at sikkerheten ble ivaretatt under arrangementet.

Midtfjellet Vindkraft har vært en viktig og god samarbeidspartner for Fitjar Idrettslag til å kunne gjennomføre en slik dag, og på bakgrunn av gårsdagen ligger forholdene til rette for at arrangementet kan bli en årlig tradisjon.

Resultatliste "Først til mølla"

Resultatliste "Møllesprinten"